Çatı Onarım Maliyeti
Yapıların en üst bölümleri olan çatılar, binaları yağış ve diğer atmosfer etkilerine karşı korur. Binaların çatıları taşıyıcı kısım ve çatı kaplaması olarak iki bölümden meydana gelir. Çatı tamiri yapılırken taşıyıcı sistem ve kaplama kısımları olarak değerlendirilerek çatı onarım maliyeti çıkarılır. Çatı yıprandığı, eskidiği zamanlarda ısı geçiş kaybı %25 oranlarını bulacağı için yakıt masrafını da arttırır. Ayrıca sıcak yaz günlerinde tamiri yapılmayan çatılar içeriye ısıyı fazla alacağından özellikle üst katta oturan daire sakinleri için rahatsız edici bir durum olur.
Çatı Tadilatı
Yapılar için en önemli kısımlarından olan çatıların bakım ve tamiri için gereken hassasiyetin gösterilmesi durumunda maksimum verim alınır. Çatı tamiratında öncelikli olarak baca dipleri, sıvaları, çatı iskeleti, su dereleri ve tüm çatı çok dikkatli bir şekilde incelenmeli ve yapılacak işlemler önceden belirlenmeli ve ona göre çatı onarım maliyeti belirlenmelidir. Çünkü bazı çatılar eğilimli ve yüksek olduğundan tehlikesi de fazla olur ve bu nedenle iş uzun sürebilir ve daha maliyeti olabilir.
Çatı Onarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çatı onarımı için kullanılacak malzemelerin mutlaka CE belgeli ya da TSE belgeli olması önemlidir. Çatı onarımında kullanılacak malzemelerin detaylarına uygun olmalı ve kullanım kılavuzlarına uygun olması gerekir. Kullanılacak olan malzeme kalitesi maliyet fiyatını arttıracağı için müşteriye pek çok seçenek sunmak gerekir. Ancak çayı onarım işini almak için maliyeti düşürerek kalitesiz malzeme kullanımı yapan firmalara da dikkat etmek gerekir.
Çatı Onarım Fiyatları
Çatı onarım maliyeti çatıda yapılacak işin niteliğine göre değişiklik gösterir. Tek tip bir iş olmadığı için önceden net rakam belirlemek mümkün değildir. Yapılacak iş ve bu iş için kullanılacak malzemelere göre maliyet değişecektir.
Çatı onarımı çatının durumuna göre geniş kapsamlı bir iş olabileceği gibi sadece ustalık gerektiren bir iş de olabilir. Ancak her ne olursa olsun bina yönetimi tarafından farklı firmalardan fiyat almak doğru olur çünkü yapılacak aynı işlem için iki ayrı firma farklı maliyet çıkarabilir. Çatı onarım maliyeti bina sakinleri tarafından karşılanacağı için uygun fiyatı almak ve ona göre değerlendirme yapmak daha akılcı bir hareket olur. Çünkü bina yöneticileri bina kat sahipleri adına hareket edeceği için yapılan işin kalitesinden ve maliyetinden sorumludur.