Dış cephe mantolama

Yapılar, ana yapı elemanları itibariyle ısı yalıtım faktörleri oldukça düşük olan inşa unsurlarıdır ve hangi yapı türü inşa edilmiş olursa olsun, iklimlendirme noktasında ek tedbirler alınmadan ısı yalıtımı sonucuna ulaşmak mümkün değildir. Bu nedenle Dış cephe mantolama uygulamaları özellikle konvansiyonel yapıların temel nitelikleri arasında kabul edilmektedir. Yani, şehirselliğin ana unsurları olan apartmanlar ve müstakil yapıların bütününde ısı yalıtımı faktörü elde edebilmek için dış cephe uygulamaları gerçekleştirilir. Yapıların en kısa yoldan yalıtılmasını sağlayan dış cephe uygulamaları elbette tek başlarına efektif olmayıp, alüminyum cephe uygulaması yapılmış olsa dahi, uygulamanın detaylarında ısı yalıtım ürünlerinin kullanılması esastır. Mantolama olarak nitelenen dış cephe uygulamalarının nasıl yapıldığına dair kısaca bilgiler verelim.

Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama uygulaması, yapının dışarıdan özel yalıtım malzemeleri kullanılarak kaplanmasıdır. Elbette Dış cephe mantolama yapılırken herhangi bir ürün kullanılamaz ve yapının ısı yalıtım faktörü elde etmezi için özel materyaller kullanılır. EPS paneller veya taş yünü kullanılarak yapının bütün detaylarının kaplandığı uygulamada, ayrıca yapının yalıtım malzemeleri ile kaplanmasından sonra yalıtım sıvası ve son kat yalıtım boyaları kullanılır. Uygulamaya Dış cephe mantolama denebilmesi için mutlak suretle en son katın altındaki diğer detayların uygulanmış olması gerekir. Zira esas yalıtım özelliği olan malzemeler Taşyünü ve EPS panellerdir. Isı yalıtımı için özel olarak optimize edilmiş ürünler kullanılan Dış cephe mantolama uygulamaları, elbette işçilik nitelikleri bakımından da özellikli olmak durumundadır.

Kaliteli Mantolama

Kaliteli bir Dış cephe mantolama uygulamasında, gereke işçilik gerekse materyal nitelikleri bakımından hususiyetli işlem gerçekleştirilmesi gerekir. Piyasada standart dışı oldukça ucuz yalıtım malzemeleri bulunmaktadır. Bu malzemelerin ısı yalıtım faktörü sağlaması ise neredeyse imkansızdır. Zira çoğunluğu düşük dansiteye sahip ve içieriğinde ısı yalıtım özelliği bulunmayan kimyasalların kullanıldığı ürünler beklene sonucu ortaya koymayacaktır.

Bunun yanı sıra, Dış cephe mantolama işlemi elbette işçilik nitelikleri bakımından da nitelikli uygulamalar olmak durumundadır. Uygulamanın uzun ömürlü olabilmesi bakımından nitelikli işçilik öncelikli gereksinimdir. Zira panellerin doğru biçimde yerleştirilmemesi durumunda yapının dış cephesinde kopmalar ve dökülmeler söz konusudur.

Biz Kale Yapı Yalıtım olarak, Dış cephe mantolama uygulamalarımız 10 yıl garanti verebiliyoruz. Bunu ise sahip olduğumuz üstün işçilik niteliklerimize ve kullandığımız nitelikli malzemelere borçluyuz.