Mantolama Malzemesi Paket Fiyatları

Mantolama uygulamasının binalara yararlarını herkes bilir. Binalarda ısıyı dengeleyen ve binayı koruyan mantolama uygulaması binaya ısı izolasyonu yapılmasıdır. Mantolama yapımında değişik teknikler ve malzemeler kullanılır. Mantolama ustaları kendi teknikleri ile bu işlemi yaparlar. Malzeme seçimi bina sahibine bırakılır. Çünkü ısı izolasyonu için farklı kalitede malzemeler kullanılır.  Malzemenin kalitesine bağlı olarak fiyat da değişir. Mantolama malzemesi paket fiyatları 30 liradan başlar ve artarak devam eder. Firmalardan malzeme dahil mantolama fiyat teklifleri alınabilir. Mantolama uygulanan binaların dış cephelerinde ısı köprüleri oluşmaz ve böylece binalar zamanla hasar görmez. Isı tasarrufunun sağlandığı bu işlem binaların sağlığını olumlu etkiler.

Mantolama İşlemlerinde Malzeme Seçimleri

Mantolama uygulaması olan ısı izolasyonu dış cephelerde uygulanır. Dış cephenin hava şartlarına uygun olması için yapılan uygulamada değişik malzemeler kullanılır. Isı yalıtım kaplama malzemelerinde kullanılan malzemenin kaliteli olması izolasyonu dayanıklı yapar. Malzeme seçiminde mantolama ustalarının fikirleri önemlidir. Binaya uygun mantolama malzemesi kullanmak gerekir. Mantolama malzemesi paket fiyatları değişiklik gösterir.

Mantolamada Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Mantolamada kullanılan yalıtım malzemeleri, bina yüzeyinde kullanılan yapı malzemelerinin ısı direncini artırmak veya sıcak ortamdan soğuk ortama ısı kaçışını önlemek amacıyla kullanılır. Bu nedenle ısı yalıtım malzemeleri mantolama uygulaması için uygun olmak zorundadır. Uluslararası CEN ve ISO standartlarına göre ısı yalıtım malzemelerinin ısı iletkenlik katsayısı 0,065 W/mK’den düşük olmalıdır. Bu ölçünün üzerindeki malzemeler yapı malzemesi olarak kullanılabilir.

Mantolamada istenen verimin alınması kullanılan malzemelerin CEN ve ISO standartlarına uygun olması ile doğru orantılıdır. Isı yalıtım malzemelerinin sahip olması gereken özellikler şunlardır: ısı iletkenlik düzeyi, su buharı difüzyon direnci, yangın sınıfı, sıcaklık dayanımı, basınç dayanımı, yoğunluk ve hacimce su emme. Bütün bu özellikler standartlara uygun olduğunda mantolama uygulaması daha dayanıklı olur, yangına karşı binayı korur, su ve nem oluşumunu engeller ve en önemlisi ısı kayıplarının önüne geçer.

Dış cephe mantolama uygulaması bina dış yüzeyine uygulanan bir işlemdir. Bu işlemde duvarlar, kirişler ve kolonlar bina dışından ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanır. Mantolamada kullanılan başlıca ısı yalıtıl malzemeleri şunlardır: cam yünü, taş yünü, EPS ısı yalıtım levhaları, XPS ısı yalıtım levhaları, poliüretan köpük, fenol köpüğü ve cam köpüğü. Türkiye’de yapılan mantolama uygulamalarında en fazla EPS ısı yalıtım levhaları kullanılır. Yoğunluk, ısı iletim katsayısı, kullanım sıcaklığı ve su buharı geçişi açısından standartlara uygun bir malzeme olup mantolamanın başarısını artırır. Mantolamada kullanılacak malzemeler seçildikten sonra toplam maliyet bu malzemelerin birim fiyatları üzerinden hesaplanır. Uygulamada kullanılacak tüm malzemeler toptan alınarak mantolama malzemesi paket fiyatları ile daha ekonomik hale getirilebilir.

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama uygulamasına başlamadan önce yüzey temizlenmeli ve zemine subasman profilleri yerleştirilmelidir. Daha sonra çimento bazlı yapıştırıcı ile ısı yalıtım levhaları yüzeye aralıksız yerleştirilmelidir. Yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra dübelleme aşamasına geçilir. Yapılarda her üç katta bir metrekareye düşen dübel miktarı %20 oranında artırılmalıdır. Dübelleme işlemi tamamlandıktan sonra sıva filesi sabitlenmeli ve üzerine sıva uygulanmalıdır. Köşe profilleri uygulandıktan sonra ikinci kat sıva yapılmalıdır. İkinci kat sıva birinci kat sıvadan daha ince uygulanır ve yüzeye son şekli verilir. Bu aşamadan sonra astar uygulanır. Astarın dış cephe boyası ile uyumlu olması gerekir. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra binaya son görünümünü verecek olan dış cephe boşama işlemi yapılır. Duvarlarda dıştan olduğu gibi içten de mantolama yapılabilir. Bu uygulama dış cephe mantolama ile aynı mantıkla yapılır.